Рекомендації "Як підготовувати дитину до екзамена"

Для того, щоб позитивно впливати на навчання дитини та вдало готуватися до іспитів разом, треба бути трохи… педагогом.  Але педагогом від душі, тобто вміти зацікавити учня, звернути його увагу на вивчення предмету. Отже, тримайте декілька способів для допомоги своїй дитині в навчанні:
1. Преміальні діаграми.
Вони мають показувати, наскільки успішно дитина справилася із завданням. Важливо також враховувати весь підготовчий період – скільки часу було витрачено на підготовку, наскільки ефективною виявилася підготовка до контрольної роботи чи іспиту. В ідеалі учень сам має вносити помітки, а потім можна разом зробити висновок. Результат підготовки (наприклад, оцінка за іспит) також має значення!
2. Сила похвали.
Розумні вчителі добре знають, що похвала більш ефективна за покарання. Похвала надихає на краще навчання. Ви можете вигадати разом із дитиною, як їй хотілося би «відсвяткувати» успішний екзамен. Це буде гарною мотивацією під час підготовки!
3. Змістовні приклади.
Навчальні дисципліни засвоюються найкращим чином тільки тоді, коли вони пов’язані з життєвою ситуацією. Наведіть приклад теорії ймовірності з життя чи пов’язуйте історичні дати з теперішніми подіями. Так буде зрозуміліше!
4. Дивуйте знаннями.
Часто учням не дуже цікаво вчитися, бо вони думають, що їм ці знання не знадобляться в майбутньому. Тоді покажіть на власному прикладі, що це не так! Застосовуйте шкільні знання в повсякденному житті, наводьте цікаві приклади.
5. Поєднайте навчання з ігрою.
Під час підготовки до важливого іспиту можна зробити квест чи вікторину – відповідь на завдання за короткий проміжок часу. Можете навіть запросити друзів та влаштувати змагання!
За матеріалами http://znoclub.com/ 

Комментариев нет:

Отправить комментарий